10 juni Runningbedrijvendiner bij Julia, Simco en Sefar

scroll naar onderden voor meer foto's en korte video! 

Start bij Julia: Innovatieve Huisvesting
Voor de tweede keer hebben we het Runningbedrijvendiner georganiseerd, een evenement dat boeiende bedrijfsbezoeken combineert met heerlijk eten. We begonnen bij Julia, waar Koen Colvoort ons vol enthousiasme vertelde over hun full-service regisseursbureau. Julia geeft professionele huisvesting een persoonlijk karakter en blinkt uit in het creëren van unieke werk-, merk- of gastbelevingen. Ze bouwen indrukwekkende, professionele huisvesting, zowel interieur als exterieur en turn-key. Of het nu gaat om (ver)bouwen, verhuizen of verduurzamen, hun kantoor is een indrukwekkend project op zich. We kregen ook een rondleiding door de bedrijfshal, waar diverse interieurobjecten worden geproduceerd en samengesteld.

Verwondering bij Simco: De Wereld van Statische Controle
Daarna wandelden we naar Simco, waar we ons lieten verrassen door de wereld van statisch laden en ontladen, en ionen. Hans Geurts vertelde kort over de geschiedenis van het bedrijf, waarna de verkoopdirecteur ons een korte, maar krachtige uitleg gaf over statische eliminatie, statisch verbinden, statische meetinstrumenten en oppervlakte-reiniging. Speciaal voor ons bezoek draaide de productie langer door, zodat we het fascinerende proces in werking konden zien. Het was bijzonder om te ontdekken dat een wereldleider in elektrostatische controle zich gewoon in Lochem bevindt. Diner en Wijnproeverij Tijdens het diner, verzorgd door Jan de Graaff, werden we verrast door een bezoek van de mannen van Wijnfestival Lochem. Ze vertelden ons enthousiast over het evenement op 12 oktober en lieten ons alvast proeven van de wijn voor dit jaar.

Dessert en Sefar: Toonaangevende Technische Weefsels
Met het dessert gingen we door naar Sefar, waar parkmanager Bas Haarhuis startte met een presentatie over Stichting Bedrijvenparken Lochem en de ambitieuze plannen voor het opzetten van een BIZ (Bedrijveninvesteringszone) op bedrijvenpark Aalsvoort. De nieuwe website is nu live: www.bedrijvenparkenlochem.nl. Daarna nam Rene Hefti het woord en deelde de rijke geschiedenis van Sefar. Al bijna 190 jaar is Sefar een toonaangevende speler op het gebied van technische weefsels en stelt wereldwijd de norm als probleemoplosser met een sterke klantgerichtheid. Sefar AG produceert precisieweefsels, filtercomponenten en kant-en-klare producten voor filtratie en scheiding, evenals zeer nauwkeurige zeefdrukweefsels en innovatieve, functionele weefsels voor diverse toepassingen. Het enthousiasme was voelbaar en we liepen iets uit de tijd, maar de energie en interesse van alle gasten maakten dit goed. We sloten af met een heerlijke hangop en koffie.

Met het hoofd vol prachtige verhalen en bijzondere technieken kijken we nu al uit naar de derde editie in 2025. Dank aan alle bedrijven die ons hebben ontvangen en voor de goede zorgen!