Smakelijke Ontdekkingsreis: IKL's Runningbedrijvendiner

Gisteren kwamen meer dan 30 leden en genodigden van de Industriële Kring Lochem bij elkaar voor een bijzondere gelegenheid: een heus bedrijvendiner met een twist! Tijdens dit unieke evenement brachten we een bezoek aan drie verschillende bedrijven, waarbij na elke rondleiding een heerlijk gerecht op ons stond te wachten.


De aftrap vond plaats bij Reudink, waar we de uitdaging aangingen om de 8 verdiepingen van de silo te beklimmen, ondanks de hoge temperaturen van die dag. Het uitzicht vanaf de top maakte de inspanning zeker de moeite waard. Bedrijfsleider Frans van der Linden en directeur Wilfred Jonkman deelden met ons alle ins en outs over biologisch veevoer en advies.


Na de rondleiding genoten we van het voorgerecht verzorgd door Bosrijk Ruighenrode, waarna we ons op een bijzonder vervoersmiddel begaven: de skeltertrein van Unieke Uitjes, een nieuw lid van onze kring. Gezamenlijk trapten we naar onze volgende bestemming, Filtration Group, waar André Oonk ons met passie informeerde over het bijzondere productieproces. In de productiehal keken we vol verwondering naar de producten die klaarstonden voor levering, en we kregen zelfs diverse demonstraties te zien, waaronder een echt filtratieproces.


Na deze interessante rondleiding zorgden we opnieuw goed voor onze innerlijke mens voordat we naar onze laatste stop gingen: Nijha. Directeur Frank Kroeze nam ons kort mee door de rijke geschiedenis van dit Hofleverancier-bedrijf, dat al 100 jaar bestaat en al ruim 50 jaar op dezelfde locatie is gevestigd, wat zeker de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Hier zagen we hoe alles, van ontwerpen tot lassen, stralen en assembleren, plaatsvindt bij Nijha, met echte hand- en maatwerk.


Ter afsluiting van deze boeiende avond genoten we van een heerlijk ijsje van IJsboerderij Dommerholt. We zijn als IKL trots op het feit dat zulke fantastische bedrijven in Lochem zijn gevestigd.

Link video.