8 november Techniekdag Lochem

330 Lochemse leerlingen op bezoek bij technische bedrijven
‘Wow, dat wil ik later doen!’

Ruim 300 kinderen en begeleiders van de Lochemse basisscholen deden mee aan de Techniekdag Lochem op 8 november. De leerlingen van groep 8 bezochten Lochemse bedrijven om te kijken welke technische beroepen er in Lochem zijn.

“Ik dacht eigenlijk dat ik architect wilde worden, maar nu weet ik het zeker: ik ga podia voor popsterren ontwerpen”, riep een enthousiaste leerling bij podiumbouwer StageCo. Ook Kreunen Bouw, Kreunen Kunststoffen, Wila, SafanDarley, Nijha, Mepal, Molenmakersbedrijf Groot Wesseldijk en het Staring College deden mee aan de Techniekdag.

“De Lochemse bedrijven hebben vaak tekort aan praktisch geschoold personeel, op alle niveaus”, aldus Marino Marlisa, voorzitter van de organisator Industriële Kring Lochem. “Daarom is het zo belangrijk om de kinderen te laten zien dat er zoveel leuke technische beroepen zijn. Zowel voor doeners als denkers zijn hele goede banen te krijgen in Lochem”.

De kinderen startten in de Schouwburg met de Mad Science Show. Vrouwelijke professor Grijshaar liet met spectaculaire effecten zien hoe gas, water en koudijs op elkaar reageren. Aansluitend bezocht iedere klas drie bedrijven. ‘’Een hele leuke en leerzame dag waar we ieder jaar weer naar uitkijken”, gaf een van de leerkrachten aan.