Doneer een fiets!

Industriële Kring Lochem zet fietsactie op voor Oekraïense vluchtelingen

Om de mobiliteit van de Oekraïense vluchtelingen te vergroten, heeft de Industriële Kring Lochem een fietsactie opgezet in samenwerking met de lokale fietsenwinkels en gemeente Lochem. ‘Het idee is ontstaan tijdens het structurele gesprek met de gemeente Lochem’, aldus Nico Groen voorzitter van de IKL. ‘De gemeente Lochem vertelde dat tweedehandsfietsen wenselijk zijn voor de vluchtelingen die zich in Lochem vestigen. Zo kunnen onze nieuwe inwoners zich flexibeler verplaatsen en sneller hun weg vinden naar het werk, school of de supermarkt’.

Fiets Service Finke en Goossens Tweewielers knappen op!
De Industriële Kring Lochem heeft Fiets Service Finke en Goossens Tweewielers, beide gevestigd in Lochem, bereid gevonden om mee te werken aan dit initiatief. Zij zullen de tweedehandsfietsen aannemen, verzamelen, beoordelen en voorzien van een opknapbeurt. De kosten van de opknapbeurt van de fietsen, worden door de leden van de Industriële Kring Lochem bekostigd.

Doneer je tweedehands fiets
Heb jij nog een ongebruikte fiets in de schuur staan, en kan deze er na een korte opknapbeurt weer prima mee door als vervoersmiddel voor de Oekraïense vluchtelingen? Doneer dan NU je fiets, alle soorten zijn welkom, de meeste vraag gaat uit naar damesfietsen. Breng je fiets vóór 15 mei a.s. naar een van de inleverpunten!