Eerste Techniekdagwerkboek overhandigd

Eerste ‘Techniekdagwerkboek’ overhandigd

19 oktober - Gisteren overhandigde Dennis Martens, bestuurslid Industriële Kring Lochem, het eerste Techniekdagwerkboek aan Hannie Stam, directeur van het Staring College. Dit ter voorbereiding op de jaarlijkse Techniekdag die de Industriele Kring Lochem organiseert voor de groep 8 leerlingen van de basisscholen in gemeente Lochem.

Het Techniekdagwerkboek
Om de leerlingen ‘warm te draaien’ voor de Techniekdag op 3 november, hebben de dertien deelnemende bedrijven opdrachten opgesteld voor de leerlingen. Deze opdrachten kunnen de leerlingen individueel maar ook klassikaal maken. ‘Iedere opdracht start met een video waarin de deelnemende bedrijven extra uitleg geven over de opdracht. Daarnaast krijgen de leerlingen al een kleine indruk in de video van de bedrijven die ze gaan bezoeken. Daarna mogen de leerlingen zelf aan de slag. Het is een leuke mix van technische opdrachten: van berekeningen maken, ontwerpen tot iets in elkaar zetten’, aldus Dennis. Alle groep 8 leerlingen van gemeente Lochem hebben dit werkboek met bijbehorende materialen ontvangen. Door de basisscholen is het reeds enthousiast ontvangen!


Waarom de Techniekdag?
De Gemeente Lochem is een plek waar veel technische bedrijven zitten; waar mooie producten gemaakt en ontwikkeld worden. ‘Daar mogen we best trots op zijn!’, zegt Dennis. Want we kunnen niet zonder techniek, het is overal: in huis, op school, op straat, bij de sportvereniging en zelfs in het eten. Achter al deze dagelijkse dingen zitten vakmensen. Mensen die heel belangrijk werk doen en nodig zijn om de economie te laten draaien. Het wordt voor bedrijven steeds moeilijker om goed technisch personeel te vinden, terwijl het juist zo’n leuk vakgebied is. ‘Je kan er daarom niet vroeg genoeg mee beginnen; de jeugd is de toekomst! Tijdens de Techniekdag laten we de leerlingen van groep 8 kennis maken met de meest geweldige technische banen en bedrijven in Lochem’.

Kick-Off in het Staring College
Dit jaar is de kick-off is voor het eerst op het Staring College in Lochem. Het Staring College maakt zich sterk voor Techniek. ‘Het is daarom mooi dat wij nu de handen in een kunnen slaan. Bij binnenkomst krijgen de leerlingen een kijkje in het nieuwe Smart Industry lokaal van het Staring College’. Na de kick-off gaan de leerlingen met hun leraar op bezoek bij een drietal bedrijven. ‘Er is een bijzonder praktijkprogramma samengesteld: de leerlingen krijgen een rondleiding en gaan aan de slag met toffe opdrachten die passen bij het bedrijf. Er doen dit jaar 13 bedrijven uit de gemeente Lochem mee aan de Techniekdag.’