Techniekdag Lochem was een daverend succes

Donderdag 4 november kwamen meer dan 250 leerlingen bij elkaar in de Schouwburg om de Techniekdag Lochem 2021 bij te wonen. De leerlingen van groep acht van in totaal 10 scholen uit de gemeente Lochem gingen langs bij 13 technische Lochemse bedrijven.

Twee bedrijven doen dit jaar voor het eerst mee aan de Techniekdag, namelijk SignSellers en Olbecon. De overige 11 bedrijven deden vorig jaar ook mee aan de Techniekdag. De leerlingen begonnen vol enthousiasme aan het programma van de dag. Zij stonden ’s ochtends om 9 uur dansend in de Schouwburg om de dag feestelijk te beginnen onder leiding van Sanne Brandt van dansstudio Pop-up.

Rondleidingen en workshops
Na een zeer geslaagde kick-off verlieten de kinderen met een glimlach op hun gezicht met veel rumoer de Schouwburg om langs te gaan bij de bedrijven. Elk bedrijf had een andere activiteit voor de leerlingen bedacht, wat zorgde voor een gevarieerd programma. Zo kregen de kinderen bij WILA een rondleiding door het indrukwekkende gebouw, namen ze een kijkje in de boterfabriek bij FrieslandCampina en mochten ze bij Julia aan de slag met hun eigen inrichting. “Vet, nu heb ik mijn eigen naambordje gemaakt,” riep één van de kinderen bij het verlaten van hun bezoek aan SignSellers.

Opening in de SchouwburgrnDe kick-off, die Eric Jan de Haan (wethouder gemeente Lochem) opende, vond plaats in de Schouwburg. Een zogeheten ‘professor Knetter’ van Mad Science nam het stokje over en nodigde meerdere leerlingen uit op het podium te komen en mee te werken aan de act, waar onder andere met vuur werd geëxperimenteerd. De interactieve show werd goed ontvangen bij de kinderen, die allemaal maar wat graag op het podium mee wilden doen.

Kinderen enthousiast maken
De Techniekdag is een initiatief van de Industriële Kring Lochem en is opgezet om kinderen in de gemeente Lochem enthousiast te maken voor een baan in de techniek. “Als je de kinderen in de gemeente wil laten zien hoe gevarieerd en leuk de technieksector is, kan je ze dat het best in real-life laten zien”, aldus De Haan.