Julia toont haar ware karakter

Afgelopen jaar vierde Julia uit Lochem haar 10-jarig bestaan. 10 jaar gepassioneerde medewerkers. 10 jaar geweldige klanten. 10 jaar betrouwbare samenwerkingspartners. 10 jaar uitdagende huisvestingsprojecten. 10 jaar indrukwekkende resultaten. Je kunt wel zeggen dat Julia graag voor een 10 gaat. Uiteraard een geweldige mijlpaal, waar het bedrijf en haar medewerkers trots op zijn. Maar volgens Koen Colvoort (eigenaar Julia) vooral een springplank voor de toekomst. Want Julia zit bomvol ambitie, potentie en is volop in ontwikkeling. It’s just the beginning!

10 jaar ondernemerschap
Wat 10 jaar geleden begon als de ondernemersdroom van twee oud-collega’s is uitgegroeid tot het Julia van vandaag. Een geweldige reis met een bevlogen team, geweldige klanten, een kantoor in Lochem, Concept Galleries in Amsterdam & Rotterdam en diverse indrukwekkende huisvestingsprojecten waar Julia haar stempel op mocht drukken. Interieur, exterieur of turn key. Qua design & build heeft Julia haar footprint achtergelaten. Lokaal, nationaal en internationaal.
Vanaf eind 2018 zwaait Koen Colvoort alleen de scepter. Geen eindpunt van de reis, maar juist een startpunt voor het waarmaken van de groeiambitie. Ondernemen tegen de stroom in. Daar wordt deze ondernemer blij van.

Nieuwe koers
Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de toekomst van Julia. Zowel IN als AAN de organisatie. Julia toekomstbestendig maken voor de komende 10 jaar; dat was het doel. In dit kader lanceerde Julia een nieuwe strategische koers en visuele identiteit. Julia claimt de propositie: hèt regisseursburo dat professionele huisvesting een persoonlijk karakter geeft. Focus hierbij ligt op relaties nog meer toegevoegde waarde bieden en ontzorgen bij het ontwerpen, ontwikkelen, regisseren en realiseren van indrukwekkende huisvestingsprojecten. Full service ontzorgen. Nu en in de toekomst. Met de nieuwe payoff laat Julia haar ware karakter zien; Designed to build character. Een professionele stap vooruit. Intern en extern. Eén die past bij de ambitie, visie en karakter. De vertrouwde dienstverlening en kwaliteit in een passende uitstraling.

Vanuit een eigen visie
Het bedrijf heeft door de jaren heen een geheel eigen visie en aanpak ontwikkeld op het gebied van designed & build. Dat heeft ertoe geleid dat diverse mooie namen reeds tot het klantenportfolio van Julia behoren. Van startende ondernemers tot en met gerenommeerde (inter)nationale merken. Van de kantorenmarkt tot vakantieparken. Van de retail tot de hospitality. Van onderwijsinstellingen tot zorginstellingen. Zij wisten de weg naar Julia al te vinden.

Julia is er voor elke branche, maar niet voor iedereen. ‘Kiezen om gekozen te worden, noemt Julia-eigenaar Koen het.’ Dat is niet altijd eenvoudig, maar het is wel een van de speerpunten die sterk verankerd is in de nieuwe koers. Julia heeft vooral toegevoegde waarde voor ondernemende klanten die het verschil in hun branche, markt of vakgebied willen maken. Met hun business model of bedrijfsDNA, maar ook met hun huisvesting en de beleving. Die hun huisvesting een eigen karakter willen geven of een persoonlijk verhaal willen laten vertellen. En daarbij optimaal ontzorgd willen worden. Slim bedacht, sterk geregisseerd en perfect gerealiseerd. Dat zit in het karakter van Julia.

Nieuwe locatie
Al deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat de groei van dit bedrijf in een stroomversnelling kwam. Letterlijk en figuurlijk. Dus werd het oude pand te klein. Juist in 2020 kocht Julia een nieuw pand aan de Aalsvoort 45 in Lochem. Over ondernemen tegen de stroom in gesproken. Het pand werd helemaal verbouwd tot Julia’s Studios. Een knipoog naar de filmindustrie. Iets wat je meer terug ziet in het pand en de uitstraling. Sinds begin dit jaar is het team van Julia op hun nieuwe locatie werkzaam.

‘Veelal helpen we onze klanten bij het realiseren van hun huisvestingsprojecten, maar aan de Hanzeweg waren we zelf uit ons jasje gegroeid. Daarom is Julia verhuist. Naar een locatie met een ondernemend verleden en bomvol potentie richting de toekomst. Leuk detail is namelijk dat ons nieuwe pand, het oude pand van Mepal is. En dat Mepal nu een gewaardeerde klantrelatie van Julia is. Twee dingen die los van elkaar zijn ontstaan, maar wel zorgen voor extra verbinding als Lochemse ondernemers. De verbouwing is volgens script verlopen en de laatste puntjes worden nog op de beruchte i gezet, maar veelbelovend is het zeker. Wij kunnen niet wachten tot we onze Julia’s Studios aan het grote publiek kunnen laten zien' aldus Koen Colvoort.