Speerpunten strategische agenda Industriële Kring Lochem
Circulaire economie:
De IKL zet zich in voor circulaire economie: de afvalstromen van Lochemse bedrijven worden hergebruikt en daar waar mogelijk uitgewisseld of omgezet in zinvolle grondstoffen.
Energiebesparing en -opwekking:
De IKL zet zich in voor een onderling uitwisseling van energiestromen tussen bedrijven. Het project ‘De Groene Fabriek’ geeft daar de eerste aanzet toe.
De IKL ondersteunt bedrijven bij hun ambitie om zoveel mogelijk energie te besparen dan wel energie te gebruiken uit duurzame energiebronnen.
Vestigingsklimaat:
De IKL zet zich in voor een gezonde huidige én toekomstige arbeidsmarkt. Een link met onderwijs en jeugd is daarbij belangrijk.
De IKL zet zich er voor in dat het bedrijfsleven in Lochem voldoende de gelegenheid krijgt om te groeien door onder andere voldoende beschikking over bedrijventerreinen.
Infrastructuur:
IKL zet zich in voor goede bereikbaarheid van bedrijven en daarbij horende infrastructuur.
Innovatiekracht:
IKL ondersteunt initiatieven in Lochem op het gebied van innovatie in o.a. de agribusiness, energie en techniek en stimuleert nieuwe innovaties.
Netwerk en belangenbehartiging
De IKL biedt een netwerk voor leden waarin op formele en informele manier met elkaar kennis gemaakt wordt, bedrijven worden bezocht en kennis wordt uitgewisseld.
IKL, overige bedrijfsleven en de overheden in Lochem en de regio hebben goede onderlinge contacten en spreken elkaar periodiek om wederzijdse belangen op elkaar af te stemmen.