Techniekdag Lochem ook dit jaar wéér groot succes

Techniekdag Lochem ook dit jaar wéér groot succes

Donderdag 3 november jl. was het éindelijk weer zover en vonden bijna 300 leerlingen van groep 8 hun weg naar het Staring College waar de kick-off van de Techniekdag in Lochem plaatsvond. De Techniekdag is een initiatief van de Industriële Kring Lochem en werd dit jaar voor de 7e keer georganiseerd. De groep 8 leerlingen, vanuit 13 scholen in gemeente Lochem, vonden vervolgens hun weg naar de 13 deelnemende technische bedrijven.


Kick-off op het Staring College
Dit jaar vond de kick-off voor het eerst plaats op het Staring College in Lochem. Het Staring College zet erg in op techniek. Dat benadrukte directeur Hannie Stam tijdens het welkomstwoord! De leerlingen werden bij aankomst via het Smart Industry lab in aanbouw naar de aula geleid. De chocolade 3D-printer trok veel aandacht. In de aula kregen de leerlingen een opzwepende warming-up van Chandar van Dansstudio Pop-up. En reikte Wethouder Eric-Jan de Haan de Grootste Inzet Award uit, deze konden de leerlingen winnen door een korte reel of vlog in te sturen waarin ze bezig waren met de opdrachten uit het Techniekdagwerkboek. De award ging naar de Meester G Propschool. Aan Spear Klein Nulent de eer om deze beker in ontvangst nemen.

 

Goed voorbereid de Techniekdag in
Voordat de leerlingen hun weg vonden naar de deelnemende bedrijven, kregen ze een indrukwekkende ‘vuur en ijs’ show van Mad Science te zien, waar ze ook zelf samen met de professor mochten experimenteren. Toen door naar de bedrijven, zelf aan de slag! Het Techniekdagwerkboek mee in de tas. Een geweldig nieuw initiatief dit jaar, waarmee de groep 8’ers op school alvast aan de slag konden. Daarin stond een toffe mix aan opdrachten bedacht door de deelnemende bedrijven. Een mooie manier om de kids klaar te stomen op de dag zelf, zo werd er al driftig losgegaan op de rekensommen en prachtige creatieve moodboards gemaakt. Sommige opdrachten konden ze ter plekke uitvoeren. En dat de voorbereiding zijn werk deed, bleek al bij Reudink waar een jongen bij binnenkomst meteen riep: “Hier wil ik wel werken”. Je zag ze onder de indruk zijn. Ook de deelnemende bedrijven waren positief verrast door de originele ideeën en inzet van de leerlingen.  “De Techniekdag wordt elk jaar professioneler. Het Techniekdagwerkboek is daar een mooi voorbeeld van” aldus Johan, productieleider bij Nijha. De Meester in Techniek deed dit jaar voor het eerst mee en liet de kinderen de werking van camerasystemen zien. In de regiekamer konden de leerlingen zelf de beelden terugzien. Na al dat harde werken, was het tijd voor een pauze. De leerlingen genoten van een heerlijke lunch verzorgd door het Hof van Gelre.   


Waarom de Techniekdag?
De Techniekdag is een initiatief van de Industriële Kring Lochem. Techniek is overal en continue in ontwikkeling. Lochem heeft veel van deze mooie bedrijven in haar gemeente. “Op deze manier kunnen we de kinderen al vroeg een inkijk geven in wat deze bedrijven doen, maar ze ook echt al laten mee proeven in de praktijk. Deze dag is elk jaar weer een groot feest, voor de leerlingen maar ook voor de bedrijven” Aldus Nico Groen, voorzitter IKL.

Meer foto's en aftermovie volgt!