Techniekdag

Techniekdag editie 2020
Vanwege de coronamaatregelen kunnen de leerlingen de bedrijven niet bezoeken. Gelukkig hebben wij voor alle Lochemse basisischolen een interactief lespakket gemaakt. Daarmee laten wij doormiddel van video's en een leuk spelelement de kinderen kennis maken met techniek. Heb je ook interesse in dit interactieve lespakket? Neem dan contact op met ons. Daarnaast is er een spectaculair magazine gemaakt. In dit magazine worden alle deelnemende bedrijven aan de Techniekdag in het zonnetje gezet. 


BEKIJK HIER HET TECHNIEKDAG MAGAZINE 


Iedereen heeft talent voor techniek en techniek is iets voor iedereen!

De samenleving heeft een grote behoefte aan mensen met technische kennis en inzicht. Er is dan ook, zelfs in deze Corona-tijd, nog steeds veel werk voor technisch geschoolde mensen. Niet alleen bij fabrieken, maar ook bijvoorbeeld in de zorg, in de ICT en bij de overheid. Veel beroepen waar je vroeger nauwelijks technische kennis voor nodig had, krijgen meer en meer te maken met techniek. Denk maar eens aan het vak van verpleegkundige. Ook in de zorg voor patiënten wordt steeds meer geavanceerde apparatuur gebruikt. Die moet ontwikkeld, gemaakt en onderhouden worden. En de verpleegkundige moet die apparatuur kunnen begrijpen en gebruiken.

Ook de Nederlandse maak-industrie, die internationaal aan de top staat, heeft veel behoefte aan technisch geschoolde medewerkers. Van uitvinders tot makers, van tekenaars tot sleutelaars en van programmeurs tot verkopers. In dit magazine maak je kennis met een aantal bedrijven die graag willen vertellen hoe interessant het is om in de techniek werkzaam te zijn. Zij maken echt iets moois! Ze zijn trots op hun producten. Ze zien graag dat de volgende generatie leerlingen en studenten kiest voor onderwijs waar techniek een rol in speelt. Dat is belangrijk, want technologie zal een heel belangrijke rol spelen in de oplossing van de grote vraagstukken van deze tijd.

In de aanpak van bijvoorbeeld de Corona-pandemie, klimaatverandering, het voedselvraagstuk, zelfs van het veilig kunnen stemmen in democratische verkiezingen, zal technologie een hoofdrol spelen. Kiezen voor techniek is niet alleen belangrijk, het is ook leuk! Het is echt leuk om samen met een team, mooie dingen te maken. Dingen die je echt kunt zien werken. Waar je trots op kunt zijn. En vaak zijn dat producten die vanuit Nederland over de hele wereld verkocht worden.

Techniek is niet alleen iets voor ‘techneuten’? Dat is een fabeltje. Net als dat het meer iets is voor jongens. Onzin! Of voor nerds? Dat is al lang niet meer zo. Een opleiding in de techniek is veel meer dan techniek alleen. Iedereen heeft talent voor techniek! Ik nodig je van harte uit dit magazine eens goed te bekijken. Ik hoop dat dat je interesse wekt.


Nico Groen
Voorzitter IKL