Techniekdag Lochem 7 november 2019

Techniekdag Lochem laat zien hoe gaaf techniek is!
Op donderdag 7 november vindt voor de vijfde keer de Techniekdag Lochem plaats.

De Industriële Kring Lochem (IKL) organiseert deze dag voor leerlingen van groep 7/8 van de basisscholen in de gemeente Lochem.

Volop mogelijkheden in Lochem
Lochem kent prachtige bedrijven! ‘Tijdens de Techniekdag laten we leerlingen zien dat er veel verschillende leuke technische banen te vinden zijn in de gemeente’, vertelt Martin Bloemen, voorzitter van de IKL Lochem. ‘Het doel is dat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding. En dat ze weten dat er voldoende mogelijkheden zijn om in een technische functie bij één van de prachtige bedrijven in Lochem aan de slag te gaan na hun studie’. Zowel voor doeners uit de praktijk als voor denkers in theorie.


Deelnemers Techniekdag
Tijdens de Techniekdag maken de leerlingen van 11 scholen uit de gemeente kennis met bedrijven in Lochem. ‘We hebben dit jaar een aantal nieuwe bedrijven die haar deuren openzet voor de jeugd. Dat zijn TKF, FrieslandCampina, Mechanisatie Lochem, Autotechniek Hans Sloot en Julia’.

Deelnemende bedrijven

Deelnemende scholen

Kreunen Bouw Lochem

St. Joseph

TKF

De Branink

Innodeen

De Vennegötte

FrieslandCampina

De Barchschole

Wila

Joppeschool

Nijha

De Rank

Mechanisatie Lochem

Beatrixschool

Mepal

Vila 60

Autotechniek Hans Sloot

Prins Hendrik school

SafanDarley

Meester G. Propschool

Julia

Prins Willem Alexanderschool

Workshops techniek Mad Science


Dit gaan de leerlingen doen

Iedere klas bezoekt drie bedrijven. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. In veel bedrijven gaan de leerlingen een technische opdracht doen. Van al die indrukken krijg je natuurlijk honger. Daarom verzorgt Hotel Hof van Gelre in de middag een heerlijke lunch voor iedereen.


Filmpje

Er is een promovideo opgenomen waarin een kijkje in de keuken wordt genomen bij de deelnemende bedrijven. Deze promo zal worden vertoond tijdens de gastles zodat de kids in 15 minuten een goed beeld krijgen van de bedrijven die zij gaan bezoeken en goed voorbereid op pad gaan.


Gastles op school
In de week voorafgaand aan de Techniekdag wordt er een gastles gegeven door de deelnemende bedrijven aan de basisscholen. ‘De gastles is een goede voorbereiding op de Techniekdag. Want er wordt tijdens deze gastles alvast meer over het bedrijf en de werkzaamheden die binnen het bedrijf plaatsvinden vertelt aan de leerlingen’.

Programma
08.45 – 09.30 uur Kick-off in de Schouwburg met o.a. de Mad Science Show en een welkomstwoord van wethouder Eric Jan de Haan en Martin Bloemen voorzitter van de IKL.
09.45 - 10.45 uur bedrijfsbezoek 1
11.00 – 12.00 uur bedrijfsbezoek 2
12.15 – 13.00 uur Lunch bij 2e bedrijf
13.15 – 14.15 uur bedrijfsbezoek 3

De Techniekdag Lochem is een speciale dag georganiseerd door de Industriële Kring Lochem, met medewerker van de deelnemende bedrijven en een aantal enthousiaste sponsoren (WILA, SafanDarley, Tap & van Hoff notarissen, Knippenborg Subsidieadvies, Rabobank Coöperatiefonds, Techniekpact Stedendriehoek, gemeente Lochem en Hotel Hof van Gelre)